Ta hand om ditt skägg

Skäggvård

Har du funderat på att odla skägg? Då är det viktigt med ordentlig skäggvård som förhindrar uttorkning, återfuktar och ger en fin lyster. Skäggschampon är speciellt utvecklat för de grova stråna och rengör på ett väldigt effektivt sätt samtidigt som det återfuktar. Skäggbalsam bör sitta i ett par minuter innan det sköljs ur för bäst resultat. Är du intresserad av skäggets historia kan du läsa lite om det på SVT.se.

Omvårdnad är viktigt för en snygg skäggväxt

Det är inte bara schampo och balsam som behövs för det perfekta skägget. Du behöver även använda dig utav en skäggolja som gör skägget mjukt och ger näring till både skägg och hud. Det går att använda varje dag men det absolut bästa är att använde det efter att du duschat eller tvättat skägget. Du kan skaffa dig det som behövs för ett perfekt skägg på nätet.

Verktyg till ditt skägg

Vi har gått igenom olika skäggprodukter men för det absolut bästa resultatet behövs även en skägg, mustaschborste och kam för att kunna forma och borsta rent ditt skägg. Det finns även speciella saxar att använda som är små och behändiga och lätta att använda när ditt skägg behöver ansas. Anser du att du har en fantastiskt fint skägg? Då finns det flera tävlingar i Sverige som du kan delta i.