Ta hand om dina skönhetsprodukter och kläder

För att vara sitt snyggaste jag ska kläder och smink vara i bästa skick. En skrynklig skjorta passar inte med perfekt make up. Och ett par välputsade skor syns inte när man har utslag från dåligt smink. 

Rengöring

Alla klädesplagg behöver rengöras, det säger sig själv. Men dina skönhetsprodukter då? Tvättar du penslar och förpackningar med jämna mellanrum? Många gömmer bort detta, vilket kan leda till bakterier och infektioner. Det finns speciellt rengöringsmedel för sminkborstar och mascaraborstar, eller så kan man använda mild tvål och vatten. Och man ska gärna torka av dosor och speglar då och då för att ta bort bakterier som kan ha fastnat på ytorna.

Även skor ska man rengöra ibland. Tygskor kan man till och med kasta i tvättmaskinen så länge man kör på låg värme, annars finns det risk att skorna kryper i tyget. Utsidan av skorna ska också rengöras. Tvätta av med en fuktad trasa och se till att komma in i skrymslen och vrår. Är det läderskor ska de också smörjas in med läderfett för att behålla sin lyster och spänstighet. Många glömmer att läder är ett levande material som förändras utefter sin omgivning och miljö. Hos Skolyx kan man exempelvis köpa hela skovårdspaket för att ta hand om alla möjliga skor.

Klädvård

Kläder ska man ta hand om på fler sätt än att bara tvätta dem när de blivit smutsiga. Riktiga kläder, som man inte vill ska rynkas, ska hängas upp på en galge. Ömtåliga material såsom silke ska man helst ånga istället för att stryka. Att ånga kläder gör det enklare att få ut rynkor ut skjortor och liknande som har många veck och sömmar att ta hänsyn till.

Man ska heller inte glömma sina jackor. En bra jacka går sällan att slänga i tvättmaskinen. Nej, den måste man skicka till kemtvätten. Som tur är kostar kemtvätten bara några hundralappar och en jacka behöver man bara tvätta en gång per säsong (såvida man håller den ren resten av året). För att få bort dofter räcker det vanligtvis med att vädra jackan.