Sköna spaupplevelser

Människor har under lång tid haft behov av att unna sig lyx. Tidigare var det de mer välbeställda som hade råd med att tillbringa sin tid på spa och då i ett medicinskt syfte. Idag är det något som de flesta gjort eller provat på.

Ett spa är något som har inslag av varmt vatten och besöket ska minska stressen och öka på ditt välbefinnande Spaanläggningen ska vila på de fyra hörnstenarna beröring, näring, rörelse och vila.

Läget där spaanläggningen finns är av stor betydelse, det ska vara vackert för ögat och själen och feng shuin ska flöda fritt.

På de flesta span finns det olika typer av upplevelser, en relativt är aufguss som funnits i Tyskland under en längre tid. Man sitter i en bastu och får uppleva olika dofter medan en person viftar med en handduk så varma fläktar med doften sprider sig över en.

Har du onda och stela leder och muskler kan varma stenar vara något att föredrag. Du får lägga dig på magen på en brits. Släta varma stenar läggs ut över din kropp för att punktvärma de ställen som du har besvär med.

Något som funnits under lång tid är lerinpackningar. Ofta med en lera som är självvärmande. Värmen gör så att blodcirkulationen ökar och samtidigt kan leran tillföra vikta spårämen och mineraler.

En av de mest populära inslagen på ett spa är bodyscrub. Det är ett sätt att bli av med döda hudceller genom kroppspeeling. Blodcirkulationen ökar i kroppen och vi de flesta brukar få en jämnare solbränna som håller längre när alla döda hudceller är borta.