Skapa sitt perfekta jag

Att skapa sitt rätta och perfekta jag är inte lätt. Vad är egentligen mitt perfekta jag? Det är inte som många tror att det är det yttre såsom vikt, mode, hår och smink som räknas. Det är helheten av ditt liv med bland annat hälsa, frihet och glädje.

När du börjar bli medveten om dig själv så har du bara kommit halva resan. Det gäller att se alla gamla mönster och spår som du går i och börja bygga upp ett nytt liv i harmoni och frid och få en klarhet i över hur du vill att ditt perfekta jag ska se ut i framtiden. Släpp det gamla, plocka bort all gammal energi och dåliga upplevelser som du haft under åren. Det kanske låter lätt, men är ett tyngre jobb än du kan tänka dig.

Tänk dig tanken att du tar den gamla känslan av det dåliga, du knycklar ihop det till en boll och slänger känslan inuti den hopknycklade bollen i en papperskorg. Du bör få en varm och skön känsla som sprider sig av välbehag i bröstet när du gjort upp med det gamla. Varje gång den tanken dyker upp tänker du tillbaka på hur det var när du kastade bort den. Det är en resa som kommer att ta en stund att bygga upp, så ge inte upp! Glädjen över att få må bra i kropp och själ kommer att hjälpa dig på traven att släppa taget om det gamla.

Du har nu övervunnit den första barriären och är på god väg till ditt nya och perfekta jag. Den gamla konflikten du hade med chefen är inte längre så farlig att tänka på, du kan till och med känna att du blev starkare av den. Du börjar se ett klart mönster i vem du är och vilket mål du har i livet. Man kan tänka sig det som en blomknopp där man plockar bort kronblad för kronblad tills du kommer ända in till kärnan som är ditt sanna jag och ditt hjärta.

Du kommer att se dig själv på ett annat sätt i spegeln där du står och granskar dig själv. Med åren har din visdom satt sig i din själ och du har valt att bara behålla den viktiga visdomen, glöden och glädjen. Allt det där andra där människor sårade dig har du lämnat bakom dig. Dina ögon kommer att stråla och om du tittar riktigt noga så har din ögonfärg fördjupats i takt med din kunskap om dig själv.