Se till att ta bort sminket ordentligt

 

Att sminka av sig är mer eller mindre viktigt för alla. Många lägger stora delar av kvällen till rengöring och återfuktning och andra aktiviteter för att ta hand om sitt ansikte, medan andra köper den billigaste handtvålen på ICA att tvätta ansiktet med. Inget av sätten är fel, men vissa är bättre. Att starta och avsluta dagen med ett rent och återfuktat ansikte är dock alltid en bra idé.

Rengöring är A och O

Om du ska välja en produkt att lägga dina pengar på är det rengöring. Det spelar nämligen ingen roll hur bra krämer, återfuktning och så vidare som du använder dig av. Om du inte har en ren grund att lägga det på kommer det resultera i att produkterna inte ger dig den effekten du önskar eftersom det ligger smuts i vägen som blockerar produkten från att göra sitt jobb. Rengör därför rätt.

Återfuktningen gör halva jobbet

Vi kan inte nämna det här nog, men att återfukta din hud är väldigt viktigt och det är något som borde vara lika självklart som att borsta tänderna. Det är nämligen något vår hud behöver eftersom det torra vinterhalvåret ofta gör att huden inte orkar och hinner producera vad den behöver för att behålla sin spänst. Återfuktar gör du enklast genom att använda dig av rätt sorters produkter för just din hud.