Nu önskas tillökning

Familjen vill bli större, eller i alla fall så undrar mamma och pappa om att det ska bli tillökning i familjen. Det kanske är något eller ett par år sedan sist och funderingarna går som så att det kan vara dags att den lille skulle kunna få ett syskon. De flesta vet att det inte är någon garanti att bli gravid vid första försöket. En del blir gravida rätt så direkt medans andra får jobba lite mer för att något ska hända.

Det finns massor med bra tips hur man ska göra för att få hjälp att bli gravid, att ta hand om sin kropp och leva ett hälsosamt liv är nog de flesta på det klara med. Det finns även kosttillskott och produkter som hjälper er på traven för att bli gravida. Det finns som sagt många bidragande orsaker till att öka chanserna och förutom kosttillskott så är ett hälsosamt leverne det som kan göra en stor skillnad.

Att stressa och oroa sig är ju inte bra för någon och för en familj som har planer på att bli gravida så är detta något som man bör jobba bort. Se till att få det lugn och en stressfri miljö och i kombination med andra saker så kan det hjälpa till på vägen till en graviditet. Här hittar du 37 olika tips för er som önskar bli gravida, en del är vetenskapliga och en del är gamla husmorstips. Välj vilka du känner att du vill testa för att se om de kan hjälpa till.

Det kan vara bra att veta när kvinnan har ägglossning och är som mest fertil. Med hjälp av en fertilitetskalender kan man räkna ut sin menstruationscykel och på så vis ta reda på vilka dagar man är som mest fertil. Ett annat knep som man kan med fördel kan komplettera föregående sätt med, är ägglossningstestet. Dessa finns i lite olika varianter, men vanligen påvisar testet de två fertilaste dagarna under cykeln, vilket ökar chanserna att bli gravid.

Eftersom en graviditet inte enbart är beroende av kvinnas fertilitet, så finns det så klart även tester och tillskott för män, att ta under den period man försöker bli gravid. Man kan också köpa tester för att kolla koncentrationen av spermier i sädesvätskan och huruvida de ligger inom normala gränser eller ej. Dock utesluter det inte ett läkarbesök och vid fertilitetsproblem ska paret alltid uppsöka sjukvården för vidare kontroller.