Naturlig hudvård

För att öka sitt välbefinnande kan man använda sig utav flera olika metoder. Huvudsaken är att det fungerar för just dig den där regniga dagen eller när du sitter i bilen på väg till tandläkaren. Jag tänkte lämna lite små tips för att man ska kunna känna sig både piggare och gladare när de  här dagarna kommer.

Chocolates

Choklad, bara ordet klingar gott i munnen och skapar en behaglig känsla. Något som gör mig extra glad men som oftast bara fungera på sommaren är jordgubbar doppad i smält choklad. Bara tanken får det att vattnas i munnen på mig och jag känner en tillfredsställelse i tanken på att få sätta tänder i den.

Choklad kan du använda dig utav på utsidan också genom att göra till exempel en ansiktsmask. Det är enkelt och kostar inte mer än en köpt mask på något varuhus. Smält chokladen och massera in den på ett väl rengjort ansikte. Använd 75% mörk choklad.

Det finns även växter i naturen som är bra för dig på olika sätt. Brännässlan är full av vitaminer såsom c-vitamin, järn, fosfor, kalcium, svavel och mangan. Det är med andra ord en riktig vitaminbomb och boost för ditt välbefinnande. Vill du göra en god och närande sallad kan du hämta in Kirskål som du kan använda till din sommarsallad eller som ett substitut för spenat i matlagningen.

Bada bastu tillsammans med goda vänner och njut av ett kallt nedkylande dopp däremellan, avnjut en kall vitamindrink i bastun. Det är uppiggande både för kropp och själ och behöver inte vara krångligt om man har tillgång till egen bastu. Bäst är det om man kan använda sig utav en vedeldad bastu med mycket stenar i aggregatet, stenarna ser till att skapa mycket ånga som mjukar upp huden och öppnar porerna. Bastun renar huden och öppnar porerna och tillsammans med vitamindrinken blir det en energiboost.

Spruckna nagelband och sköra naglar tillhör för det mesta vinterhalvåret, men är ändå så tråkigt att ha. Det kan du själv råda bot på utan att köpa dig en dyr nagelolja. Dunderkuren heter mandelolja och finns att köpa på till exempel apoteket. Den är billigare än ute i varuhusen och kan användas till annat än bara naglarna. Mandeloljan är bra för att ta bort fjäll och make-up med.