Hudvårdsbehandlingar

Hudvårdsbehandlingar kommer i många olika former och kan hjälpa med flera vanliga besvär folk upplever. Här tar vi en närmare till på några populära hudvårdsbehandlingar och vad som görs i dessa.

Söker man sedan en expert som kan utföra någon av dessa eller andra kan man vända sig till sajter som Citadellkliniken.com och läsa mer eller boka in en konsultationstid.

IPL

IPL står för Itense Puls Light och är ett laserljus som värmer upp områden till minst 70 grader. Detta kan användas vid hårborttagning och även ta bort ytliga blodkärl eller pigment. Efter behandling upplever man en viss svullnad och hudrodnad, men den har lagt sig inom ett viss antal timmar. Hur länge beror på vad som behandlats, men det är nästan alltid borta innan 12 timmar gått.

Dermapen

Dermapen är en metod som ofta används för så kallad hudföryngring och kan även hjälpa till att behandla rynkor. Processen involverar 12 sterila engångsnålar som stimulerar naturligt produktion av kollagen i huden. För varaktiga resultat rekommenderas mellan 3 till 6 behandlingar och 4 till 6 veckors mellanrum mellan varje behandling.

Kemisk peeling

Kemiskt peeling är inte en enda behandlingsmetod utan ett samlingsnamn för en uppsättning behandlingar. Olika behandlingar är effektiva för att uppnå olika resultat men kan även anpassas beroende på varje persons hudtyp. Ibland används kemisk peeling för att behandla akne, men de mer populära varianterna fokuserar på föryngring av huden i ansiktet.

Hårreducering

Hårreducering används för att helt enkelt reducera hårets förmåga att växa ut. Detta är en väldigt populär behandling bland kvinnor som upplever hög hårutväxt i ansiktet, under armarna eller andra områden som upplevs besvärliga. Då inte alla hårstrån är i samma växtskede är detta en behandling som kräver ett antal återbesök, mellan 5 och 8 är normalt.