Glöm inte bort att återfukta huden

Vår hud behöver en hel del fukt för att må sitt bästa. Och det gäller oavsett vilken hudtyp du har. Du kanske behöver välja en produkt som är bättre anpassad just din hudtyp, men ingen har anledning att hoppa över återfuktningssteget i hudvårdsrutinen.

Återfuktning är som sagt något vi kan göra med hjälp av hudvårdsprodukter av olika slag. Det är ofta bra att använda dessa direkt efter rengöring och låta huden absorbera ordentligt med fukt innan du gör något annat med den. Många sminkprodukter har nämligen en tendens att torka ut huden något. Men genom att återfukta den så fort du tvättat bort sminket ger du huden bästa chansen att återhämta sig.

Hudvårdsprodukter är dock inte det enda sättet att återfukta huden. När du är ute i solen och värmen kommer huden naturligt förlora fukt genom att den svettas. Och medan det inte är en bra idé att försöka förhindra denna process kan en bra solkräm också vara återfuktande.

Och nu har vi ju inte ens nämnt ett av de mer självklara alternativen: att se till att dricka tillräckligt med vatten. Det säger ju mer eller mindre sig själv att fylla på med vatten kan hjälpa dig från att bli uttorkad. Exakt hur mycket du bör dricka på en dag beror på livsstil och aktivitetsnivå. Ju mer aktiv du är desto större vattenintag bör du nog också ha.

Vintern är den tid på året då du bör vara extra noga med återfuktningen då det i regel är mycket torrare luft utomhus. Många upplever också besvär med just torra läppar under vintern. Men även det är ju enkelt fixat med hjälp av vanlig läppbalsam.