Frisyr och ansiktsform – ett samspel

Frisyren kan göra mycket för utseendet. Men på grund av vår evolution dras våra ögon nästan omedelbart till en persons ansikte. Vad som då kan vara bra att veta är att ansiktsformen faktiskt kan påverka vilken frisyr som fungerar riktigt bra. Här tar vi en titt på olika ansiktsformer och vad experterna har sagt om vilken frisyr man bör satsa på.

Runt

Med ett runt ansikte har man två alternativ som var och har sin fördel. Det första är att ha en djup sidbena, vilket kommer att få ansiktsformen att verka något längre. Alternativ nummer två är att satsa på en djup mittbena, som då kommer att slanka ut sidorna. Båda dessa metoder funkar ofta bättre med lite längre hår. Har man svårt att få ett långt snyggt hår kan man alltid fuska till det något.

Fyrkantigt

Personer med ett fyrkantigt ansikte får ofta riktigt bra effekt av att mjuka upp vad man kan kalla hörnen på ansiktet. Ett av de absolut enklaste sätten att göra detta är att helt enkelt ha en tydlig sidbena. Det fungerar dessutom ofta bra tillsammans med en lätt lugg.

Diamant

Ett diamantformat ansikte kan få mycket hjälp av en frisyr som för fokusen bort något från ansiktets mitt. En sidbena är igen någon som kan användas till bra effekt, men den blir ofta ännu bättre av att föra fram kindbenet genom att sätta håret bakom ena örat.

Triangel

Triangelformen är även känd som päronformen och är en mycket vanlig form. Några av de främsta tipsen är att skapa mer bredd kring just pannan och kindbenen. Detta är något som en kort och delad lugg kan göra väldigt effektivt. Lockar och svall är också något som har bra effekt när det gäller att balansera denna ansiktsform.

Hjärtformat

Med ett hjärtformat ansikte har man man ofta ett stort utbud av snygga frisyrer. Många tycker dock att sidbena är speciellt passande denna ansiktsform, eller en mellanting mellan den klassiska sidbenan och mittbenan.

Oval

Ett ovalt ansikte kan på sätt och vis sägas vara jackpotten när det kommer till ansiktsformer och frisyr. Här finns det inte riktigt något specifik man behöver balansera så alla sorters frisyrer kan på ett eller annat sätt fungera.